EBSO Meclis Başkanı H. İbrahim Gökçüoğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, We-cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı ve Wenergy Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı ve Konferansı’nın açılış törenine katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Başkan Yorgancılar, “Geçen sene öneri olarak sunduğumuz We-cycle fuarının, Sayın Tunç Soyer Başkanımızın destekleri ile bugün ikincisinin gerçekleştiriliyor olmasından dolayı çok mutluyum. Sn. Başkanımıza destekleri için çok teşekkür ediyorum. Kaynakların sonsuz olmadığı gerçeği ile yüzleşmemiz, insanoğlunu gelecek kaygısı ile karşı karşıya getirdi. Öyle ki, son yıllarda küresel risklerin ilk sıralarında, iklim krizinin yarattığı sorunlar ve doğal kaynak kıtlığı yer alıyor. Almanya, Danimarka gibi ülkeler atıklarının yarısını dönüştürebilir durumda. Dünya devi olmak isteyen Çin, yenilenebilir enerji yatırımlarında liderliğini sürdürürken, Hindistan gibi ülkeler ise yatırımların ivme katıyor. Dünyada satınalma-kullan-at devri bitti. İnsanoğlu Medeniyet adı altında doğanın kaynaklarını israf etmiştir. Çare ise döngüsel ekonomiye geçiştir. EBSO olarak bizler de 1985 yılında kurduğumuz Çevre Çalışma Grubu ile bu farkındalığa sahip olduk ve dönüşüme uyum için çalışıyoruz. Bundan 9 yıl önce geri dönüşüm OSB kurulması için çalışmalara başladık 965.000 metrekare ön talep topladık. Sanayi Bakanlığımızdan kuruluş izni aldık. Ancak henüz uygun bir yer bulamadık, bu konuda beraberce çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca, geri dönüşüm endüstrisinde istihdamın yetkinliklerini artırmak için MEYBEM’in de Başkanı olarak MEYBEM çatısı altında önümüzdeki yaz sonunda belgelendirme sürecinin başlatılacağının da bilgisini vermek isterim. Diğer yandan, küresel ekonomi içerisinde; enerji arz güvenliği milli bir meseleye dönüşürken, atıkların geri kazanımı ile kaynakların etkin kullanımı da ekonomiye pozitif bir katkı ve süreklilik sağlayacak” dedi.
Yorgancılar, açılış töreninin ardından fuarlara katılım gösteren EBSO Komite ve Meclis Üyelerinin stantlarını ziyaret etti.
Ayrıca We-energy Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’nda İzmir Kalkınma Ajansı ve ENSİA’nın Best For Energy projesi kapsamında ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde kurulan Temiz Enerji Atölyesindeki çocuklar, kendi geliştirdikleri güneş enerjili maket araçlarıyla EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Ürün’e sunum yaptılar.
Başkan Yorgancılar, We-cycle Çevre ve Geri Dönüşüm Teknolojileri Fuarı etkinlik programı kapsamında düzenlenen “Atık Sektöründe Yatırım Teşvikleri ve Mekansal Planlama Sorunları” konulu panelin moderatörlüğünü de gerçekleştirdi.