KOBİ’LERİN AB’YE İHRACATTA YAŞADIKLARI SORUNLAR EBSO’DA TARTIŞILDI

25.02.2020, Salı

KOBİ’LERİN AB’YE İHRACATTA YAŞADIKLARI SORUNLAR EBSO’DA TARTIŞILDI

TOBB’un proje sahibi olduğu ve EUROCHAMBRES iş birliğinde yürütülen Türkiye-AB İş Diyaloğu (Turkey-EU Business Dialogue - TEBD) Projesi kapsamında, “KOBİ’lerin AB Ülkelerine İhracatındaki Sorunları” konusundaki çalıştay, 17 Şubat 2020 Pazartesi günü Ege Bölgesi Sanayi Odası Aydemir Aşkın Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya farklı sektörlerle iştigal eden birçok firmanın temsilcisi katıldı. AB ile olan ticari ilişkilerimizi daha dengeli kılmak adına KOBİ’lerimizin ihracatla ilgili yaşadıkları sorunların dile getirilmesi ve çözüm önerilerinin hazırlanması amacıyla düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını TOBB AB Dairesi Uzmanı ve TEBD Proje Koordinatörü Burcu Atılgan gerçekleştirdi.

Açılış konuşmasının ardından Akredite KOBİ Danışmanı Bülent Yüce, “KOBİ'lerin AB Ülkelerine İhracatında Karşılaştığı Engeller, İşletmeler İçin ihracat Yol Haritası, İnternet Pazar Araştırmasıyla Hedef Ülke Belirleme ve Müşteri Bulma Metodolojisi ile KOBİ’lerin Bireysel Gelişimleri için Öneriler” konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Çalıştay, interaktif çözüm önerileri ve soru cevap kısmıyla sona erdi.

Sunuma ulaşmak için lütfen buraya tıklayınız.