YORGANCILAR'DAN KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANI KARAKAYALI'YA ZİYARET

16.05.2019, Perşembe

Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı’ya hayırlı olsun ziyareti

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar başkanlığındaki heyet, yerel yönetim seçimlerinde Kemalpaşa Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Rıdvan Karakayalı’yı ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Karakayalı, 2009-2014 döneminde de Kemalpaşa Belediye Başkanlığı yapmıştı.

EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytekin Öztaş, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Turhan, EBSO 62. Grup Atıkların Geri Kazanılması Sanayi Meslek Komitesi Başkanı Şaban Bolat, Başkan Yardımcısı Anıl Türksoy, Meclis Üyeleri Ergin Erdinç ve Ali İhsan Kılıç, Komite Üyesi Cuma Kayar ile EBSO Genel Sekreteri Mustafa Kalyoncu’nun da hazır bulunduğu ziyarette; Kemalpaşa OSB ve sanayicilerin çözüm bekleyen konuları ile Geri Kazanım İhtisas OSB kuruluşuna ilişkin paylaşımlarda bulunuldu.

EBSOV’dan Teknoloji Eğitim ve İnovasyon Üssü

Ziyarette ayrıca, Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı(EBSOV) olarak hayata geçirilmek istenen Teknoloji Eğitim ve İnovasyon Üssü için de Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ile görüş alışverişinde bulunuldu.

Kurulması planlanan Teknoloji Eğitim ve İnovasyon Üssü ile ilgili yaklaşık 4 aydır yoğun bir çalışma yaptıklarını kaydeden EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Burada yapılacak eğitim üssünde bilişim teknolojileri ağırlıklı, inovasyon ve Ar-Ge’ye dayalı eğitimle öğrenciler yetiştirilmesi amaçlanıyor. Özellikle sanayi ve sektörlerin ihtiyaçlarına göre öğrencilerimizi buralarda yönlendirerek mezun olduklarında hemen istihdam edilmelerinin de önünü açmayı hedefliyoruz” dedi.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı da,  “Eğitim için belediye binasını bile tahsis ederim. Kemalpaşa’da eğitim için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. EBSO Vakfı’nın bu projesine de belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Geri Kazanım OSB’de son aşama

Kent merkezinde bir çok düzensiz geri dönüşüm tesisinin çevreye zarar verdiğini ve sağlıksız bir ortam oluşturduğunu vurgulayan Yorgancılar, “Çalışmalar sonucunda, sorunun çözümü için en uygun yöntemin Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması olacağı yönünde karar verilmiştir. Bu kararın ardından böyle bir organize sanayi bölgesi kurulması halinde, gelecek talep konusunda üyelerimize EBSO tarafından yapılan duyurunun ardından, üyelerimizden yer tahsisi için ön talep gelmiştir. EBSO’nun, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü nezdindeki girişimlerine istinaden Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması yönünde yasal bir engel olmadığı şeklinde görüş yazısı alınmıştır” ifadelerini kullandı.

Projenin son derece önemli olduğunu vurgulayan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, “Geri Kazanım tesislerinin yatırım ve işletme maliyetlerinin düşürülmesi, modern geri dönüşüm teknolojilerinin uygulanabilmesi için uygun alt yapı ve alanların sağlanması, Sıfır Atık Projesi kapsamında toplanılan atıkların kara ve demiryolu aracılığı ile en uygun lojistik imkanlara sahip, uygun yer arayışındaydık. Bu bağlamda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyemizle çok yönlü çalışmalarımız son aşamasına geldi” dedi.

Kemalpaşa Belediyesi sınırları içinde, Türkiye’nin ilk Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için uygun bir yer tespit edildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Yorgancılar, “Söz konusu alan ile ilgili olarak İzmir İl Çevre Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerde Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması ve kamulaştırılmasının önünde her hangi bir engel olmadığı yönünde şifahi görüş verildi. Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması ile ilgili olarak İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yapılan görüşmelerde, projeye destekleri alınmıştır” diye konuştu.