YORGANCILAR'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

14.07.2020, Salı

15 Temmuz’da verilen mücadelenin dünya tarihinde yerini aldığını ifade eden EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, şu açıklamayı yaptı:

“Tam dört yıl önce, hain bir girişime karşı kenetlenen milletimiz, kurum ve kuruluşları ile birlikte belki de bu topraklarda yetişmiş en organize hainliğe karşı destansı bir mücadele verdi. Dünya tarihinde de bu mücadele yerini aldı.

Bu saatten sonra bize düşen, bu mücadeleden aldığımız dersler doğrultusunda yola devam etmemizdir.

Zira kısa bir zaman diliminde toplumsal ve ekonomik olarak toparlanmamızın ana sebebi de, ülkemizin temellerinin ve yüce milletimizin karakterindeki sağlamlığıdır.

Bugün her ne kadar salgın tüm dikkatimizi ve gündemimizi meşgul etse de, dünya başka bir yöne doğru hızla gitmektedir. Ve bizim bu rotadan ayrı düşmemiz mümkün değildir. Covid-19 ile gördük ki, dünyadaki değişim ve dönüşüm süreci tahminimizden çok daha öne çekildi.

İşte bu nedenlerle, tek gündemimiz ülkemizi geleceği taşıyacak stratejik adımların belirlenmesi ve pandemi sürecinin en az hasarla atlatılması olmalıdır.

Bu farkındalıkla; ülkemizin kurucusu, varlığımızın sebebi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği laik Türkiye Cumhuriyeti’ni karanlık güçlerden arındırarak, daha ileriye taşımak, gençlerimizi akıl ve bilimin ışığında daha nitelikli yetiştirmek gayesi için elbirliği ile çok çalışmalıyız.

15 Temmuz şehitlerimize bir kez daha Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyor, gazilerimizi minnetle anıyoruz.”