YORGANCILAR: KENDİ MARKAMIZLA YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÜRÜN İHRAÇ EDELİM

08.06.2017, Perşembe

Kendi markamızla yüksek katma değerli ürün ihraç edelim

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye’nin kendi markasıyla yüksek katma değerli ürünler ihraç etmesi gerektiğini söyledi. Yorgancılar, üretimde kullanılan hammadde ve ara mallarının da ülke içinde üretilmesinin desteklenmesini istedi.

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (ESİAD) Fadıl Sivri başkanlığındaki yeni yönetimi, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, Nisan ayında gerçekleştirilen genel kurulla göreve seçilen Sivri ve ekibine başarı diledi. EBSO ile ESİAD arasındaki köklü ve güçlü işbirliğine vurgu yapan Yorgancılar, İzmir’in gelişmesi ve kalkınması için kentin dinamiklerini hayata geçirecek çalışmalara birlikte imza atmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, İzmir’in ekonomik olarak değerlendirildiğinde üretim yapılan sektörler itibariyle sanayi alanında gıdadan kimyaya, tekstilden makineye, enerjiden otomotiv ve yan sanayiye kadar değişen yelpazede kendi içinde marka olmuş sanayi yapılanmasına dikkat çekti.

EBSO’nun üyelerine hem küresel ekonomide yeni pazarlar bulmalarını hem de çağın ve teknolojinin gereklerine uygun üretim yapmalarını sağlayacak organizasyonlar gerçekleştirdiğini hatırlatan Ender Yorgancılar, “Dünya ekonomisinde bir üst lige çıkabilmemizin yolu, ülke olarak kendi markalarımızla yüksek katma değerli üretim yapıp ihraç etmemizden geçiyor. Hedefimiz; her evde bir Türk malı olması. Türkiye bugün beyaz eşyada dünyada söz sahibi, Avrupa’da lider. Ancak bu da yeterli değil. Üretimde kullanılan girdiler de yurt içinde üretilmeli, Girdi Tedarik Stratejisi içinde hammadde ve ara malı desteklenerek dışa bağımlı olmaktan kurtulmalıyız” dedi.

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri de, İzmir’in ekonomik olarak gelişmesi için çalışacaklarını ifade ederken, “Hedefimiz Türkiye’nin en aydınlık kenti olan İzmir’i dünyaya tanıtmak. EBSO’nun da desteği ile 22. yüzyılın projelerine imza atmak istiyoruz” diye konuştu.