YORGANCILAR: GÜCÜMÜZ MİLLİ İRADE, HEDEF BÜYÜK TÜRKİYE

13.07.2017, Perşembe

Yorgancılar: Gücümüz milli irade, hedef büyük Türkiye

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir’deki Oda, Borsa, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı ve sivil toplum kuruluşlarının 15 Temmuz ortak basın toplantısı ile sosyal medya hesabı Twitter’dan milli irade mesajları verdi.

“Gücümüz Milli İrade, Hedef Büyük Türkiye” diyen Yorgancılar, Atatürk’ün “Sözkonusu vatansa gerisi teferruattır” sözüne de atıfta bulunarak şu görüşleri ifade etti:

“Sözkonusu vatansa gerisi teferruattır sözünün en güzel örneğini, aziz Türk Milleti, devletim, sivil toplum, medya ve toplumun tüm kesimleri birlikte, bir olarak gösterdi. 15 Temmuz’un 1. yıldönümünde biriz ve beraberiz. 15 Temmuz Türkiye için bir milat. Bu alçak girişim, darbenin ötesinde bir işgal, kardeş kavgası başlatma, iç savaşa sürükleme girişimiydi. Türk Milleti dünyaya örnek bir tavırla darbeye karşı durarak demokrasiye sahip çıktı ve gösterdi ki, “Türkiye Cumhuriyeti devletini milletin iradesi dışındaki hiçbir güç yönetemez. 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Bizler ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışacak ve ülkemizi büyük hedeflerine taşıyacağız.”

Ege Bölgesi Sanayi Odası da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla hizmet binasının Atatürk Bulvarı cephesine Türk Bayrağı, Cumhuriyet Bulvarı cephesine de “Destan yürekle yazılır. Demokrasimize, vatanımıza sahip çıkan yüce milletimize teşekkür ederiz. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz” yazılı pankart astı.