YORGANCILAR: GENÇLERİN GİRİŞİMCİLİĞİ GELECEK İÇİN ÖNEMLİ

21.05.2018, Pazartesi

Yorgancılar: Gençlerin girişimciliği gelecek için önemli

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, gençlerin girişimciliğinin ve yeni iş alanlarına yönelmesinin hem Sanayi 4.0, hem de gelecek için önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi Başkanı Can Yavaş ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı makamında ziyaret ederek yeni dönem için hayırlı olsun dileklerini iletti.

Gençlerin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, gençlerin artık eğitimlerini tamamladıktan sonra girişimciliğe yöneldiğini belirtirken, “Gençlerin girişimciliği, hele yazılım gibi alanlarda şirket kurmaları hem sürekli gündemde tuttuğumuz Sanayi 4.0 hem de ekonomideki hedeflerimize ulaşmak açısından gelecek için önemli” dedi.

Ender Yorgancılar, EBSO’nun TÜGİAD ile geçmişte olduğu gibi bundan sonra da işbirliğinin devam edeceğini, projelere destek verebileceklerini ifade etti ve “Sanayinin içinde bulunan herkes Odamızın üyesi ve kapımız daima açık. Dolayısıyla, gerçekleştirilecek projelerden herkesin kazançlı çıkmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

TÜGİAD Ege’nin hazırladığı İzmir raporunun önemli olduğunu söyleyen Yorgancılar, şunları söyledi:

''Bu tür raporların hazırlanması kadar sonrasında yetkili mercilerin bu raporların gereğini yerine getirmesi de önemli. Hep birlikte önceliklerimizi konuşacağız, hangi kurum ilgiliyse onunla birlikte gerçekleşmesi için çaba göstereceğiz. Ancak bu şekilde İzmir'in geleceğine yön verebilir ve ilerleme kaydedebiliriz.”

Birlikte çalışalım

TÜGİAD Ege Şubesi Başkanı Can Yavaş da, yaptıkları ve önümüzdeki süreçte gerçekleştirecekleri projeleri aktarırken, İzmir'in 2030 yılında Türkiye’nin ikinci büyük iş merkezi olması hedefi doğrultusunda inşaat, tarım ile küresel girişimcilik ve dijital dönüşüm toplantılarını düzenlediklerinin altını çizdi.

TÜGİAD Ege olarak özellikle gençlerin girişimciliğe yönelmesi yolunda çaba gösterdiklerini ve bu amaçla Dokuz Eylül Üniversitesi ile protokol imzaladıklarını söyleyen Yavaş, önümüzdeki projelerde EBSO ile de benzer çalışmalar yapmayı arzuladıklarını ifade etti.

Can Yavaş, hazırlamış oldukları “Tüm Yönleriyle İzmir Ekonomisi Raporu”nu da EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'a sunarken, “Güçlü bir sivil toplum kuruluşu olarak İzmir’e teknoloji yatırımlarını ve nitelikli insan kaynağını çekmek istiyoruz” diye konuştu.