YORGANCILAR: DEMOKRASİ MÜCADELEMİZDE ARTIK ÖNÜMÜZE BAKMALIYIZ

15.07.2019, Pazartesi

Yorgancılar: Demokrasi mücadelemizde artık önümüze bakmalıyız

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği laik Türkiye Cumhuriyeti’ni karanlığa sürükleme hevesinde olanlara milletimizin tavrı dün de aynı idi, bugün de, gelecekte de aynı olacaktır” dedi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Sadece kendi tarihimize değil, dünya tarihine geçecek bir demokrasi mücadelesi verdiğimiz hain darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçtiğini hatırlatan Yorgancılar, “Türk Milleti’nin kenetlenince neleri başarabildiğini bir kez daha gösterdik” dedi.

Güçlü demokrasi, hukukun üstünlüğü, milli irade ve güçlü Türkiye

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, mesajında şu görüşleri dile getirdi:

“Partiler üstü bir kavram olan demokrasi için; halkımızın darbe karşısındaki kudretli Türk milleti sıfatına yakışır tavrı, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı tutumu, yazılı ve sözlü Türk basınının ortak söylemi, tüm kesimlerin kenetlenmesi böylesi bir darbede alkışın en büyüğünü hak etmiştir.

Büyük acılar ve büyük kayıplar yaşadık. İnanılmaz kısa bir sürede toparlandık. Bu, eşsiz ülkemizin temelinin ne kadar sağlam olduğunun da bir göstergesidir.

Ancak, dünyadaki değişim süreci, ülkeleri hem siyasi hem de ekonomik açıdan daha güçlü, daha bağımsız olmak için farklı stratejik hamlelere iterken, ülkemizin böylesi bir hain darbe girişimi ve sonuçları ile muhatap kalması, bugün dahi türevlerinden söz ediliyor olması, gündemden düşmemesi çok üzücüdür.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği laik Türkiye Cumhuriyeti’ni, karanlığa sürükleme hevesinde olanlara, milletimizin tavrı dün de aynı idi. Bugün de, gelecekte de aynı olacaktır.

Bundan sonraki süreçte de; benzer girişimlere fırsat vermemek adına çok daha dikkatli olunması gerektiği, güçlü demokrasi, hukukun üstünlüğü, milli irade ve güçlü bir Türkiye için el ele vermek zorunda olduğumuz da unutulmamalıdır. Artık, önümüze bakmak zorundayız.

Küresel ekonominin geldiği noktada; siyasi, ekonomik ve toplumsal anlamda daha güçlü bir Türkiye için akıl ve bilimin ışığında, koşar adımlarla ilerlemeliyiz.

15 Temmuz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz.”

Öte yandan, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın hizmet binasına da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için “Destan Yürekle Yazıldı” pankartı asıldı. Pankartta ayrıca, “Demokrasimize, vatanımıza sahip çıkan yüce milletimize teşekkür ederiz. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz. Türk iş dünyası olarak 2023 hedeflerimizi de aşmak için azim ve heyecanla çalışıyoruz” ifadeleri yer aldı.