YORGANCILAR’DAN ESBAŞ’IN 25. YILINA KUTLAMA

01.12.2015, Salı

Yorgancılar’dan ESBAŞ’ın 25. yılına kutlama

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ege Serbest Bölgesi’nin kuruluşunun 25. yılını kutladı.

Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş.’nin Swiss Otel Büyük Efes’te düzenlediği yıldönümü kutlamasına katılan Yorgancılar, ESBAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, ESBAŞ Yönetim Kurulu Üyeleri, Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü temsilcileri, Ege Serbest Bölgesi’nde görev yapan devlet birimlerinin bürokratları ve firmaların üst düzey yetkilileriyle bir araya geldi. Ender Yorgancılar, “ESBAŞ’ın başarısına şahit olduğum ve kurucusu merhum Kaya Tuncer’i tanıdığım için çok mutluyum. Kendisine İzmir’e sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederim. Ege Serbest Bölgesi’nin 18 bin kişilik istihdamı ile kentimizdeki işsizlik sorununa sağladığı katkılar yadsınamaz. Ege Serbest Bölgesinde yerli ve yabancı yatırım yapmış çok sayıda ihracatçı firma bulunmaktadır. Tüm firmaları gönülden tebrik ediyorum. Bu firmaların yapmış olduğu yatırımlar kentimiz için çok değerlidir. Bu sebeple ESBAŞ’ın 25. yılını kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım ise, Ege Serbest Bölgesi’nin Türkiye’deki serbest bölgeler arasında istihdam ve ticaret hacmi bakımından öncü olduğunu belirtirken, “Ege Serbest Bölgesi’nin bu başarısından dolayı ESBAŞ’ı ve Bölgede faaliyet gösteren değerli firmaları kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Umarım daha nice 25 yıl başarılarınız daim olur” diye konuştu.

Ege Serbest Bölgesi’nin ve ESBAŞ’ın 25 yıllık başarı hikayesinin anlatıldığı filmin de gösterildiği gecede kuruluşun gelecek vizyonunu anlatan EBSAŞ Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Güler, “Kurucumuz merhum Kaya Tuncer’in vizyoner bakışı, bugün Ege Serbest Bölgesinin Türkiye’nin en başarılı Serbest Bölgesi olmasında en önemli faktör olmuştur. Kendisini minnetle anıyoruz” dedi.

Dr. Faruk Güler, kuruluş olarak bugün en önemli önceliklerinin önümüzdeki 25 yıllarda başarıyı bugünden daha da kuvvetli şekilde devam ettirmek olduğunu vurgularken, şöyle konuştu: “ESBAŞ’ta hedefimiz mükemmelliktir. Dünyanın en başarılı kurumsal şirketlerinden biri olmak için kendimizi her alanda geliştirmeye, güçlendirmeye ve Mükemmellik yolunda her gün yeni bir adım atmaya devam edeceğiz. Bugün var olduğumuz değerli paydaşlarımızla birlikte, önümüzdeki yıllarda daha da büyüyerek ve gelişerek en başarılı serbest bölge olmaya devam edeceğiz.”