SANAYİCİYE "YEŞİL" REHBER

07.09.2021, Salı

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından, sanayicilere yol göstermek amacıyla "Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat Penceresinden Yeşil Sanayi Rehberi" hazırlandı.

“Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı Penceresinden Yeşil Sanayi Rehberi” kitabının tanıtım toplantısı,  EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar,  EBSO Çevre Çalışma Grubu Başkanı Erdoğan ÇİÇEKÇİ ve Eserin yazarı Çevre Çalışma Grubu üyemiz Prof. Dr. Nuri AZBAR katılımlarıyla gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Yorgancılar: “Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı sınırda karbon uygulamaları ile sanayimizin önüne yeni engeller getiriyor gibi gözükse de hızlı adaptasyon ve uyum stratejileri ile bu yeni ticaret sistemini Türk sanayicimizin lehine çevirmek ve fırsat olarak değerlendirmek mümkündür. Odamızca hazırlanan bu rehber kitap içinde sunulan bilgiler doğrultusunda ürün ve hizmetlerin karbon ayak izi hesaplanması & raporlanması, üretim süreçlerinin tamamında “Yaşam Döngüsü Analizi” yaklaşımları ile üretimde döngüsel ekonomi yaklaşımı prensiplerinin benimsenmesi ve hayata geçirilmesi, sanayimizin bu yeni süreçte daha da güçlenmesi ve dezavantajları avantaja çevirerek Avrupa Birliği Sanayi Liginde en güçlü aktörlerden biri olarak yerini korumasında büyük rol oynayacaktır” dedi.