MODA ENDÜSTRİSİ İZMİR'DE BULUŞTU

26.04.2018, Perşembe

Moda endüstrisi İzmir'de buluştu

Moda dünyasının kumaş, düğme, konfeksiyon makineleri ve etiketleri de dahil olmak üzere tüm ihtiyaçları Fashion Prime'da görücüye çıktı. Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ihracat ve istihdam açısından büyük önem taşıyan tekstil ve hazır giyim sektörünün yüksek rekabet içinde bulunduğuna dikkat çekti.

İZFAŞ tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Fashion Prime-Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’de kapılarını açtı. Konfeksiyon makinelerinden yan sanayiye, kumaşlardan vitrin malzemeleri ve etiketlere kadar ürün çeşitliliği açısından zengin bir içeriğe sahip olan fuarda, bu yıl ilk kez düzenlenmesine karşın 106 katılımcı yer aldı.

Kocaoğlu destek istedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarlara sektörden katılımların önemli olduğuna dikkat çekti. Fuarlarla hem sektörlerin büyümesine hem de turizmin canlanmasına ciddi anlamda katkı koyduklarını belirten Kocaoğlu, “Bir fuarın başka bir kente gitmemesi için kentin belediye başkanının, sanayi odasının, ticaret odasının ve ihracatçılar birliğinin destek olması gerekir. Hep beraber çalıştıkça hem kentimiz hem sektörler kalkınacak hem ülkemiz kalkınacak" dedi.

Yorgancılar: Fark yaratmalıyız

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, fark yaratmanın önemine dikkat çekti. Küresel ekonomiden yerel ekonomilere kadar dönüşüm içinde bulunduğumuz süreçte ana etkenin teknoloji olduğunun görüldüğünü belirten Yorgancılar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Teknoloji; üretimi yeniden şekillendiriyor, ürünleri yeniden tasarlıyor, sektörleri dönüştürüyor. Ülke ve bölgemiz ekonomisinde önemli bir yeri olan tekstil, hazır giyim, bu gelişmelerden en hızlı etkilenen sektörler arasında. İhracat ve istihdamdaki önemi açısından, tekstil, hazır giyim sektörleri ciddi anlamda yüksek rekabet ortamı içinde bulunmaktadır. Bu bağlamda sürdürülebilir rekabetin sağlanabilmesi için, katma değeri yüksek ve teknolojinin entegre edildiği ürünlere ağırlık verilerek fark yaratmak gerekmektedir. Dünya artık farklı olanın peşindedir. EBSO olarak; kalkınmanın üretimden geçtiğini ve yola katma değeri yüksek ürünler üreterek devam edilmesi gerektiğinin önemini her platformda vurguluyoruz. Bunun için de, yol gösterici olmaya gayret ediyoruz."

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş ise, Türkiye genelinde hazır giyim sektöründe 2017 yılında 17 milyar dolar ihracat yapıldığını söyledi. Aynı zamanda EBSO Meclis Üyesi olan Sertbaş, otomotivden sonra gelen ikinci büyük ihracat rakamını yakaladıklarını anlatan Sertbaş, Avrupa'da üçüncü büyük tedarikçi olduklarını dile getirdi.