MECLİS ÜYEMİZ KÜRŞAD YUVGUN'U SONSUZUĞA UĞURLADIK

17.05.2018, Perşembe

Kürşad Yuvgun’u sonsuzluğa uğurladık

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda 2005 yılından bu yana Meclis Üyeliği görevinde bulunan Kürşad Yuvgun (60), geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti.

Tire Mehmet Akif Camii’nde kılınan ikindi namazını müteakiben cenaze namazının ardından Tire Mezarlığı’nda toprağa verilen Yuvgun’u, son yolculuğuna EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Meclis Başkanı Salih Esen, Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı Üyeleri, Meclis Üyesi dostları ve sevenleri uğurladı.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile Meclis Başkanı Salih Esen, Yuvgun'un vefatından dolayı duydukları üzüntüyü belirterek başsağlığı dileklerini iletti. Yorgancılar, “EBSO Meclisi’nin değerli üyesi, kıymetli, çalışkan kardeşimiz… Mekanın cennet olsun. Ailesine ve camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyorum”, Esen, “Meclisimizin gülen yüzlerinden, sevgili Kürşad’ın vefatından büyük üzüntü duydum. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve EBSO camiasına başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

1999-2001 yılları arasında Tire Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan Yuvgun, Tire OSB Müteşebbis Heyeti, EBSO Avrupa Birliği Tarım Çalışma Grubu, Mevzuat Komisyonu, Tarım Zirvesi Komisyonu gibi pek çok oluşumda aktif rol almış, TOBB Sigorta Emekli Sandığı Vakfı Genel Kurulu, Vergi Usül Kanunu Takdir Komisyonu ve Hal Hakem Heyeti’nde EBSO’yu temsil etmişti.

TOBB YOİKK Vergi ve Teşvikler Genel Çalışma Grubu Üyeliği de yapan Yuvgun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurul Delegeliği’nde 10. yılını doldurmasıyla da, 2013 yılında TOBB Hizmet Şeref Belgesi’ni almıştı.

Hep üretimi savundu

Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclisi'nde Bitkisel Ürünler Sanayi Meslek Komitesi'ni temsil eden Yuvgun, özellikle gıda güvenliği ve ürünlerin sertifikalandırılması, KOBİ'lerin hipermarketlere verdikleri ürün bedellerinin tahsilatı, Hal Kanunu konularındaki söylemleri,  renkli kişiliği ve çalışkanlığıyla dikkat çekiyordu.

Kürşad Yuvgun, EBSO Meclis toplantılarında söz aldığında, dünyada tanınmış bir markamız olmadığı gibi marka yaratılması konusunda destek de verilmediğini ve aksine köstek olunduğunu söylemekten çekinmedi. Perakende Yasası’nın üreticilerin marka yaratmasını da destekleyecek hükümler içermesine rağmen marketing sektörü karşısında üreticilerin mücadeleyi kaybettiklerini söyleyen Yuvgun’un “Kümelenme yoluyla ve kooperatifleşerek İzmir’e özgü en az bir dünya markası yaratmış gıda sanayi görmek istiyoruz. 50 yıllık gıda ve tarım planı olan bir İzmir görmek istiyoruz. Süt ürünleri eğitim ve ihracat üssü olmuş bir İzmir görmek istiyoruz. Tarım ve gıda sanayi bileşkesinde daha kat edilecek çok mesafe vardır diyoruz” ifadeleri dikkat çekti.

Yargıda uzmanlaşmanın önemli bir adımı olarak Gıda İhtisas Mahkemeleri’nin kurulması gerektiğini de savunan Yuvgun, ayrıca işle ilgili davalarda tarafların sonuca çabuk ulaşarak hak mağduriyeti yaşamamaları amacıyla anlaşmazlıklarda tahkim kurulunun yetkili kılınmasını içeren maddelerin sözleşmelerde yer almasını istiyordu.

Kürşad Yuvgun’un sektörel konuların dışında firmaların uzun ömürlü olmasına destek verilmesi, dünyanın seçkin köklü firmalarıyla eşleştirilmelerine yönelik talepleri de dikkat çekmişti. Yuvgun ayrıca, genç jenerasyonun Sanayi 4.0 ile ilgili farkındalığının artırılmasına yönelik olarak tiyatro etkinlikleri gibi faaliyetler düzenlenmesini de önermişti.