KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİLERİN EBSO ZİYARETİ

19.03.2019, Salı

Kadın ve genç girişimcilerin EBSO ziyareti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu ile İzmir İl Genç Girişimciler Kurulu yeni başkan ve üyeleri Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret etti. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar tarafından karşılanan Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri kadınlarla gençlerin ekonomiye değer kazandırma ve iş gücüne katılımları konusundaki görüş ve projelerini iletti.

TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Aysel Öztezel liderliğindeki kadın girişimcilerin ziyaretinde konuşan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar  “Nüfusunun Yüzde 49.6’sı kadın olan bir ülkenin kadınları gözardı etmesinin mümkün olmadığını,  gözardı edildiği takdirde bunu bedelinin ağır olacağını belirtti. Yorgancılar “Kadınlar toplumların kalkınmasında önemli bir itici güçtür. Küresel ekonomide kadın evinde çocuğuna bakarken de ürettiği ürünü bir bilgisayar ve internet aracılığıyla Çin'den Afrika'ya kadar satabilir. İşte bu nedenlerle, ne kadar çok kadına ulaşabilirsek, o kadar ülke ekonomisine katılımlarını artırırız” dedi.

Aysel Öztezel de, kadınlara rol model olabilmek için hemcinslerine yönelik birçok oluşumda yer aldığını belirterek, “Belirli birikimleri kazanmış biri olarak bu oluşumu da çok sevdim. Dört senedir çok iyi ilişkiler kurduk, yol aldık. İkinci dönemimizde de bu yolu devam ettirmeye ve ileri götürmeye yönelik çalışmalarımız olacak. Ticarete bereket, kadınlarla gelecek” diye konuştu.

Gençlere moral

Çalışmalarını EBSO koordinatörlüğünde sürdüren ve yeni dönemde Süleyman Çınar başkanlığındaki TOBB İzmir İl Genç Girişimciler Kurulu üyelerini kabul eden EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, gençlerin girişimciliğinin özendirilmesine ve desteklenmesine ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Yorgancılar, “Genç girişimcilerimizin işbirliği içinde gerçekleştireceği faaliyetler girişimcilik çalışmalarına güç katar. Her zaman gençlerin yanındayız” dedi.

TOBB İzmir İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Çınar da, genç girişimcilerin önümüzdeki süreçte Türkiye’nin kaderini belirleyecek büyük iş insanları olacağını dile getirirken, “Bizler bu yolda İzmir’deki tüm genç girişimcilerimizin her ihtiyacında, her projesinde yanında olmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.