İZMİR VERGİ DAİRESİ’NDEN EBSO’YA İŞBİRLİĞİ TEŞEKKÜRÜ

17.08.2017, Perşembe

İzmir Vergi Dairesi’nden EBSO’ya işbirliği teşekkürü

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, vergi konularındaki çalışmalarına yaptığı katkı ve işbirliği dolayısıyla Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı makamında ziyaret ederek teşekkür belgesi verdi.

Türkiye’nin kalkınması ve gelişmesi için kamudan beklenen hizmetlerin yerine getirilmesinde vergi gelirlerinin önemine dikkat çeken İzmir Vergi Dairesi Başkanı Engin, “EBSO olarak 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’un Mayıs ayındaki taksit hatırlatması ile 7020 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’un tanıtım kampanyasına yaptığınız katkılar için teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Rıfat Engin, vergi konusunda dürüst ve yükümlülüklerini zamanında yerine getiren mükelleflere yardımcı olmaya çalıştıklarını da ifade etti.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar da, sanayiciler olarak vergi yükümlülüklerini yerine getirme konusunda hassas davrandıklarını bildirdi. EBSO bünyesinde gerek başta kendisi olmak üzere Yönetim Kurulu’nun çalışmaları, gerekse çalışma gruplarının düzenledikleri etkinliklerde hem İzmir Vergi Dairesi yetkilileri hem de konularında uzman akademisyen ve müşavirlerin sanayiciyi bilgilendirdiğine dikkat çeken Ender Yorgancılar, “Bu çalışmaların karşılığında elde edilen veriler İzmir’in vergi gelirlerindeki tahakkuk ve tahsilat oranlarına da yansıyor. İzmir’deki mükelleflerin vergi yükümlülüğünü yerine getirmesine katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Ayrıca kurumlarımız arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesinde ve konuların çözümüne yönelik çabalarınız için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.