İZMİR ODALARINDAN "SAĞLIKLI" İŞBİRLİĞİ

29.05.2019, Çarşamba

İzmir'in odalarından 'sağlıklı' iş birliği

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Odası (İZTO), İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) iş birliğiyle alınan mamografi TIR'ı, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın da katılımıyla İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'ne teslim edildi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, odaların işbirliği sayesinde alınan mamografi TIR'ını İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün envanterine kazandırdı. TIR'ın anahtarını Vali Ayyıldız'a takdim eden İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, bu TIR ile birçok kişiye dokunma şansı olduğunu dile getirerek, "Umuyoruz birçok kişiye şifa oluruz. Benzer birşey daha önce de yaptık. Kadının, ailenin, çocuğun hayatına dokunma şansına vesile olduğunuz için teşekkür ederiz" dedi.

Sağlıklı toplumun temel taşı kadınlar

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar da, kadınlarda görülen kanser vakalarının yüzde 20-25’ini meme kanserlerinin oluşturduğuna, her 8 kadından birinde görülen meme kanserinin sıklığının daha da artacağının öngörüldüğüne dikkat çekti. Ender Yorgancılar, “Bizler de EBSO, İZTO, İTB ve EİB olarak, sağlıklı toplumun temel taşı kadınlarımızın sağlığı için kentimize gezici mamografi TIR’ını kazandırdık. İzmir Valimiz Sayın Erol Ayyıldız’ın katılımıyla İl Sağlık Müdürlüğümüze tahsis edilen TIR’ımıza durmak yok. Semt semt, köy köy, fabrika fabrika gezerek ücretsiz tarama yapacak, sağlık getirecek, kadınlarımızın farkındalığının artmasına katkı koyacak” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin sağlığına katkı

Sivil toplum kuruluşlarının her zaman hayırlı hizmetleri olduğunu ifade eden Vali Erol Ayyıldız, "Bu yapılan hayrın da hayrıdır. Ama derler ki, kadının sağlığı ailenin sağlığıdır. Bu yapılan hizmeti Türkiye sağlığına bir katkı olarak görüyoruz. Çok teşekkür ediyorum. Sosyal bir projeye omuz verdiler" diye konuştu. Daha sonra Vali Ayyıldız ve beraberindeki Oda başkanları, TIR'ın içine girerek verilen hizmetler hakkında bilgi aldı.

İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop ise, İzmir'e kazandırılan KETEM TIR'ının kanser tarama teşhis merkezlerinin mobil hali olduğunu söyleyerek, "İzmir'de 30 ilçemizden tüm köylerimize kadar ulaşabilecek kadınlarımızın özellikle meme ve rahim ağzı kanserinin taramalarını yapabileceğimiz bu TIR, Sağlık Müdürlüğü envanterimize katıldı. Kanser bilindiği gibi dünyada hem sosyoekonomik olarak hem de aile yapısı olarak en çok bizi etkileyen hastalık grubudur. İnşallah erken teşhis ve tedavide ne kadar önemli olduğunu bildiğimiz bu hastalık grubunda bu TIR'ı kullanarak halkımıza sağlık hizmeti sunacağız. Umuyorum ki TIR'ın, bu önemli sağlık sorununun önüne geçmede bir etkisi olur" diye konuştu.