GÜNDEMDE VERGİ VAR

05.07.2018, Perşembe

Gündemde vergi var

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, devletin en önemli gelir kaynağı verginin eşit ve adil dağıtılmasını, ülkenin her köşesinin kalkınmasını savunduklarını söyledi.

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin ile üst düzey yöneticilerden oluşan heyet, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı makamında ziyaret etti. EBSO olarak İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı ile geçmişten bu yana hep iyi ilişkiler içinde olduklarını vurgulayan Yorgancılar, “Bizim bütün imkanlarımız sizin emrinizde. Aynı olumlu sürecin bundan sonra da devam etmesi konusunda kimsenin şüphesi olmasın” mesajı verdi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, devletin en önemli gelir kaynaklarından birini verginin oluşturduğuna işaret ederken, “Biz her zaman vergi gelirlerinin eşit ve adil dağıtılmasını, ülkenin her köşesinin kalkınmasını savunuyoruz” dedi.

Yeni ekonomi yönetiminin önünde çözüm bekleyen pekçok konu bulunduğunu hatırlatan Ender Yorgancılar, “Öncelikle bir enflasyonla mücadele programı açıklanması gerekiyor. Haziran ayı enflasyon rakamları stagflasyonist eğilimlerin güçlendiğini de gösteriyor. Yüksek enflasyon ve ekonominin yavaşlaması işsizlik artışıyla birleştiğinde yılın üçüncü çeyreği ve sonrasında ekonominin yavaşlaması kaçınılmaz görünüyor. Bu nedenle gündemin ilk maddesi ekonomi olmalı. Enflasyonu ve faizleri düşürecek, yatırım ortamını canlandıracak ve istihdam artışı sağlayacak politikalar uygulanması gerekiyor. Böylelikle vergi gelirleri de artacaktır” diye konuştu.

Ekonomi sadece rakam değil

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin de, hem Oda ve Borsa hem de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki sürece daha umutla baktıklarını, hızlı ve verimli sonuçlar doğuracak kararların alınıp uygulamaların gerçekleştirileceğine inanarak göreve devam ettiklerini dile getirdi.

Ekonominin sadece rakamlardan ibaret olmadığını, algının da yönetilmesi gerektiğini belirten Engin, “Geride kalan süreçte 15 Temmuz darbe girişimi, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonları, küresel ekonomideki gelişmeler de Türkiye ekonomisini etkiliyor. Bütün bunları değerlendirerek hep birlikte üstesinden gelmeye çalışıyoruz” dedi.