GEÇMİŞ DÖNEM BAŞKANLARIMIZDAN AKKAN’I KAYBETTİK

16.03.2018, Cuma

Geçmiş dönem Başkanlarımızdan Akkan’ı kaybettik

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda; 1987-2013 yılları arasında Meclis Üyeliği, 1992-1993 döneminde Yönetim Kurulu Üyeliği,1995-1997 ve 1999-2001 dönemlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2013-2018 yılları arasında ise Disiplin Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunan Necati Atıl Akkan (75), vefat etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde de uzun yıllar Genel Kurul Delegeliği ile 1996-2000 yılları arasında ise Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Akkan, sanayicilerin desteklenmesi, üretim ve ihracatın artırılması yönündeki çalışmalarıyla dikkat çekmişti.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Akkan’ın özellikle Türk ekonomisinin dinamiği küçük ve orta ölçekli işletmelerin hak ettiği yere ulaşması için çaba gösterdiğini belirtirken, “Atıl ağabeyimiz, çok kıymet verdiğimiz değerli bir büyüğümüzdü. Vefatı dolayısıyla üzüntümüz büyük. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve EBSO camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.

Sığacık'ta defnedildi

Akkan'ın cenazesi, Seferihisar Ulu Camii'nde kılınan öğle namazını müteakiben cenaze namazının ardından Sığacık mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Salih Esen, Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Yönetim Kurulu Üyeleri, geçmiş dönem Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlarından Selim Yaşar, Meclis Başkanlarından Kemal Çolakoğlu ve Mehmet Tiryaki, Yönetim Kurulu Başkanlarından Murat Demirer ve Uğur Yüce, geçmiş dönemlerde görev yapan ve şimdiki Meclis Üyesi sanayicilerle eşleri, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, geçmiş dönem milletvekili ve İTB Yönetim Kurulu geçmiş dönem Başkanlarından Tuğrul Yemişçi, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak ile Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer katıldı. Akkan ailesi adına taziyeleri eşi Leman Akkan, oğlu Şükrü, kızları Begüm ve Merve kabul etti. Seferihisar Ulu Camii'ndeki cenaze törenine katılanların hemen hepsi Sığacık mezarlığına da gelerek Akkan'ı son yolculuğuna uğurlayıp helallik verdi.