EXİMBANK PROGRAMLARI EĞİTİMİ EBSO'DA VERİLDİ

17.07.2017, Pazartesi

Ege Bölgesi Sanayi Odası ile Türk Eximbank arasında 10 Nisan 2017 tarihinde imzalanan protokol kapsamında Türk Eximbank yetkilileri tarafından 10-14 Temmuz tarihleri arasında eğitim verildi. Programın ilk 3 gününe Odamızın evsahipliği yaptığı eğitimde Türk Eximbank kredileri ve sigorta programları tanıtıldı.

Eğitime Aliağa, Kemalpaşa, Pancar, Torbalı, Tire OSB temsilcilerinin yanısıra Manisa ve Aydın OSB ve Aydın Ticaret Borsası ile Odamızın temsilcileri de katıldı.

İhracatın Finansmanında Eximbank’ın yeri, Eximbank İhracat Kredileri, Pazarlama Faaliyetleri, Taahüt İşlemleri, Firma Değerlendirmeleri ve Eximbank Sigorta Uygulamaları hakkında kapsamlı bilgi verildi. Operasyonel işlemlerin yerinde gösterilmesi amacıyla eğitim programına 13-14 Temmuz tarihleri arasında Eximbank İzmir Ege Bölge Müdürlüğü’nde devam edildi. Katılımcılar Türk Eximbank hizmetlerini en yetkin kişilerden dinleme fırsatı buldular.

Protokol çerçevesinde Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve OSB’ler bünyesinde kurulacak ofisler ile sanayicilerin Türk Eximbank olanaklarına kolay ve hızlı bir şekilde ulaşması hedeflendi. İrtibat ofislerindeki temsilciler sanayici ve Türk Eximbank arasında adeta birer köprü olarak, Eximbank hizmetlerinin yaygınlaşmasını ve hızlanmasını sağlayacak. Odamızın öncülük ettiği bu girişim İzmir ve bölgedeki ihracatın gelişmesine katkı sağlayarak, yeni işbirliklerine model olacak.