ESNAFIN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ AHİLİK KÜLTÜRÜNDE

21.05.2018, Pazartesi

Esnafın sorunlarının çözümü Ahilik kültüründe

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, kent ekonomisinin bel kemiği esnaf teşkilatının sorunlarının çözümünün Ahilik kültüründe olduğunu söyledi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret ederek görevinde başarı dileklerini iletti. İzmir’de esnaf teşkilatı olarak yaptıkları faaliyetlerde, sorunlarının çözümünde her zaman EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar’ın dostluğunu, kardeşliğini ve desteğini gördüklerini ifade eden Mutlu, “EBSO Başkanlığına yeniden seçilmeniz dolayısıyla tebriklerimizi iletmek ve bundan sonra da birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacağımızı belirtmek üzere buradayız” dedi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar da, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin seçimlerini yakından takip ettiklerini ifade ederek, Birlik başkanlığına yeniden seçilen Mutlu ve ekibine hayırlı olsun dileğinde bulundu. İzmir’i ilgilendiren konularda İESOB ile işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacağını belirten Ender Yorgancılar, “Özellikle sizin döneminizde Ahilik hem ses getirdi hem de Ahilik Haftası kutlamalarından dolayı kentte güzel sonuçlar ortaya çıktı. Aynı düşüncenin ve sürecin bundan sonra da devam etmesini dilerim. Geçmişten bu güne esnaf teşkilatımızın sorunlarının çözümü Ahilik kültüründedir” diye konuştu.