EBSO, EN İYİ OLMA HEDEFİNİ TAM PUANLA GERÇEKLEŞTİRDİ

28.03.2018, Çarşamba

EBSO, en iyi olma hedefini tam puanla gerçekleştirdi

Ege Bölgesi Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin gerçekleştirdiği Akreditasyon Denetiminde tam puan alarak başarısını ve hizmetlerinin kalitesini bir kez daha tescilledi. EBSO’nun başarı ve hizmet kalitesini belgeleyen sertifikayı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katıldığı törende alan Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Odamız yönetimi olarak üyelerimize en iyi hizmeti sunmak temel prensibimiz. TOBB Akreditasyon denetiminde yine 65 tam puan ile ‘A’ mükemmel Seviye Oda olmayı sürdürülebilir kılmaktan mutluyuz. Tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

Törende konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ise, Oda ve borsaların şehirlerin vitrini ve vizyonu olduğuna belirterek kaliteli oda ve borsa başkanlarının bulundukları ilin ticaretine, sanayisine ve imarına önemli değerler kattığını kaydetti. Tüfenkci,  “Oda ve Borsalarımızın hizmet kalitelerinin geliştirilmesi ve yükseltilmesi için oluşturulan akreditasyon sistemini oldukça önemsiyor ve sertifika almaya hak kazanan oda, borsalarımızı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, Başkan olduğu dönemde odalar ve borsalar birliği camiasında bir kalite ve müşteri odaklı kalite anlayışı olmadığını ifade ederek, “Akreditasyon Sistemi denetimlerini başarıyla geçerek sertifika almaya hak kazanan toplam 96 oda ve borsamız, hizmet kalitesi olarak Londra, Berlin, Paris gibi dünya genelindeki oda ve borsalar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa aynı kalitede hizmet veriyor.  Tüm oda ve borsalarımızla iftihar ediyorum" diye konuştu.

İlkleri gerçekleştirerek örnek olmaya devam ediyor

1954 yılında kurulan ve Türkiye’nin en köklü sanayi odalarından biri olan Ege Bölgesi Sanayi Odası, Cumhuriyet’ten sonra ilk sanayi örgütlenmesi, üniversite-sanayi  işbirliğinin kurumsallaştırılması, Türkiye’de ilk teknoparkın kurulması, organize sanayi bölgelerinin oluşturulması örneklerinde olduğu gibi kalite yönetim sistemlerini benimseyerek yürüttüğü çalışmalarda öncü rol üstlendi.  2010 yılında  EFQM Mükemmellik Modeli’ni benimseyen EBSO, 2014 yılı içinde hem  Ege Bölgesi Kalite Büyük Ödülü, hem Türkiye Mükemmellik Ödülü ve EFQM 5 Yıldızlı Yetkinlik Belgesi’ni alarak, hizmet kalitesindeki çıtayı yükseltti. Oda ve borsalarda sunulan hizmet türlerinin geliştirilmesi hizmet kalitesinin iyileştirilmesi ve Avrupa sistemine uyumunun sağlanması amacıyla 2001 yılından beri TOBB öncülüğünde uygulanmaya başlanan Akreditasyon Sistemi’ni Türkiye genelinde uygulamaya başlayan ilk 10 Oda arasında yer alan ve denetime konu 100’ün üzerindeki kriterden iyi uygulama seviyesindeki başarısıyla 65 tam puan alma başarısını sürdüren EBSO, toplam kalite çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bağımsız kuruluş denetledi

TOBB tarafından Oda ve Borsaların hizmetlerinin bağımsız bir kuruluşa yaptırılan Avrupa düzeyindeki denetimin sonuçlarına göre, EBSO son denetimde de yine 65 tam puan aldı. Son denetimde; 8 temel yeterlilikte 60 değerlendirme içinde 62 iyi uygulama, 3 mükemmel performans, 4 sürekli etkin performans, 5 temel hizmette 36 değerlendirme içinde 34 iyi uygulama, 13 mükemmel performans, 3 sürekli etkin performans gözlenen EBSO, TOBB tarafından örnek Oda olarak gösteriliyor.