ASANSÖR SEKTÖRÜNÜN İZMİR ZİRVESİ

26.04.2018, Perşembe

Asansör sektörünün İzmir zirvesi

INELEX 2018 -  11. Asansör ve Asansör Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’de kapılarını açtı. Yaklaşık 150 firma ve marka standında kumanda sistemlerinden kabin dizaynına kadar son teknoloji ürünlerinin sergilendiği organizasyon, fuar katılımcılarıyla ziyaretçilerine önemli iş fırsatları sunmasıyla dikkat çekti.

INELEX 2018 açılış törenine; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Asansör Sanayicileri Federasyonu (ASFED) Genel Başkanı Yusuf Atik, Ege Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi (EAYSAD) Mert Öğüşlü, Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayi İş Kadınları Derneği (AYSKAD) Başkanı Yasemin Bulut ile organizasyonu gerçekleştiren Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen katıldı.

Fuarların katkısı 3 milyar TL

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sektörel gelişim açısından fuarların desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir'de fuarcılık sektörünün her geçen gün geliştiğini, bugün 5 fuarın aynı anda Fuar İzmir'de yapılıyor hale geldiğini belirtti ve “İzmir’de düzenlenen fuarların kente yıllık katkısı 3 milyar liradan fazladır” diye konuştu.

Güvenli ulaşım

Dünyanın tek şoförsüz ulaşım aracı asansörlerin insanoğlunun hayatını kolaylaştırdığını vurgulayan EAYSAD Yönetim Kurulu Üyesi Mert Öğüşlü, “Standartlara uygun üretilen ve düzenli bakımı yapılan asansörler, dünyanın en güvenli ulaşım aracıdır. İleri teknolojiyle üretilen yeni nesil asansörler kullanıcılarına hata yapma şansı bırakmıyor” dedi.

Asansör Sanayicileri Federasyonu (ASFED) Genel Başkanı Yusuf Atik sektördeki haksız rekabetin kaldırılması, uluslararası firmalara karşı yerli firmaların birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini söyledi.

30 ülkeden ziyaretçi

INELEX 2018’i Türkiye’nin tüm bölgelerinin yanısıra, Gürcistan, Ukrayna, Azerbaycan, Arnavutluk, Libya, Lübnan, Filistin, Fas, Tunus, Mısır, Fransa, Sırbistan, Malezya ve Sudan başta olmak üzere yaklaşık 30 ülkeden sektör profesyonelleri ziyaret etti.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, INELEX 2018’e katılan Meclis üyesi sanayicilerin standlarını da ziyaret ederek başarı diledi.