“KATMA DEĞERLİ ÜRETİM İÇİN AKADEMİK BİRİKİM, SANAYİYE YANSIMALI”

10.06.2022, Cuma

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ege Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türk-Özbek Teknik Yükseköğretim Kurumları Forumu'na katıldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğin ikinci gününde Özbekistan Yüksek Eğitim Rektör Kurulu Başkanı ve Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurakhmanov Odil ile bir araya gelen Yorgancılar, İzmir’in sanayi altyapısı ve üretim çeşitliliği hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Bilginin aktarımı

Türk ve Özbek rektörler ile iş dünyası temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Yorgancılar, “Eğitimin önemini her ortamda dile getiren bir anlayış içinde faaliyet gösteren bir Odayız. Üniversitelerimiz çok önemli bilgi birikimine sahip olan kurumlar. Bu akademik bilgi birikiminin sanayi üretimine yansıması için sürekli işbirliği içinde ortak çalışmalar yapmayı önemsiyoruz. Katma değeri yüksek ürün yapmak istiyorsak, üniversitelerimizdeki bilgi birikiminin mutlaka sanayide kullanılıyor olması gerekiyor. Transfer edilmeyen bilginin kimseye faydası yok” dedi.

“Mesleki eğitim ile kalkındılar”

Avrupa’nın, büyük bir yıkım yaratan İkinci Dünya Savaşı’nın ardından mesleki eğitime verdiği önem ile tekrar ayağa kalktığını vurgulayan Başkan Yorgancılar, “İkinci Dünya Savaşı’nın ardından Almanya ve Avusturya yerle bir olmuştu. Ama bu iki ülke, günümüzde Avrupa Birliği’nin sürükleyici gücünü oluşturmaktadırlar. Bu seviyeye ulaşmalarında meslek liselerine büyük önem vermeleri ve bu sayede yüksek teknolojili ürünler yapmalarının önemli payı vardır” diye konuştu.

Üniversite kenti İzmir

İzmir’in hem sanayi, hem turizm ve hem de ticaret anlamında büyük potansiyeli olan bir şehir olduğuna dikkat çeken Yorgancılar, “Aynı zamanda İzmir’in bir üniversite kenti olmasının da şehre büyük katkısı var. Bu tür organizasyonlar, karşılıklı olarak her iki ülkeye de büyük fayda sağlıyor. Özellikle bu organizasyonun İzmir’de düzenlenmesinde katkısı olan başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Yayınlar