İZKA İZMİR BÖLGE PLANI TANITIMI, “ENERJİ” BAŞLIĞINDA GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİN ALINMASI

06.04.2012, Cuma

“İZMİR VE ENERJİ” KONUSUNDA İZKA İLE SİNERJİ

Odamız ve İzmir Kalkınma Ajansı işbirliği ile; enerji sektöründe İzmir’de neler yapılması gerektiğini tespit etmek amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya EBSO Enerji ve Enerji Verimliliği Çalışma Grubu Başkanı Hüseyin Vatansever, Alt Çalışma Grubu Başkanları ve çalışma grubu üyesi firma temsilcilerinin yanı sıra; İzmir Kalkınma Ajansı’nı temsilen Planlama Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Sibel Ersin ve ilgili uzmanlar katılım gösterdi.

Toplantıya başkanlık eden Hüseyin Vatansever, cari açığın %70’inin enerji ithalatının oluşturduğunu ve her geçen gün maliyeti artan enerjinin ülke ekonomisi açısından çok büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Toplantıda İzmir Kalkınma Ajansı uzmanları tarafından enerji bakış açısı ile 2010-2013 İzmir Bölge Planı katılımcılar ile paylaşıldı. Enerji ve enerji verimliliği sektöründe faaliyet gösteren çalışma grubu üyelerinin katkıları ile devam eden sohbet toplantısında, İzmir’de bu alanlarda öncelikli yapılması gerekenlere dair görüş ve öneriler bildirildi.

Toplantı sonunda tüm katılımcılara paylaştığı görüşler için teşekkür eden Hüseyin Vatansever, İzmir’i enerji verimliliği konusunda daha iyi noktalara taşımak için yapılacak her girişimde İZKA ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Yayınlar