UZBEKISTAN BRITISH TENDERS AUTHORITY

24.11.2022, Perşembe

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) Odamıza gelen yazıda;

T.C. Ticaret Bakanlığı ve T.C. Taşkent Ticaret Müşavirliği tarafından iletilen ilgili yazılara atfen, son dönemde birkaç farklı ihracatçı firmamız tarafından Müşavirliğimize yapılan başvurularda, "Uzbekistan British Tenders Authority" adlı bir kuruluşun "info@ubta-gov.org" uzantılı e-posta adresinden firmalarına ihale talep ve duyurularının iletildiği ve geri dönüş yapan firmalarımıza ekte örnekleri yer alan dokümanların gönderilerek firmalardan ihale katılım bedeli adı altında ücret talep edildiği bilgisi verilerek firmalarımıza gönderilen belgelerin Müşavirliğimizce incelendiği, yapılan araştırma sonucunda böyle bir kuruluşun bulunmadığı, adres ve iletişim bilgilerinin yanlış olduğu ve gönderilen evrakların sahte olduğu tespit edilerek ilgili firmalarımızın bu doğrultuda bilgilendirildiği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, söz konusu kuruluşa ilişkin teyit taleplerindeki artışa dikkat çekilmesi nedeniyle firmalarımızın herhangi bir olumsuz durum ile karşılaşmalarını engellemek amacıyla Özbekistan ile iş yapan ve yapacak olan firmalarımızın bilgilendirilmelerinin faydalı olacağının değerlendirildiği belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarım.

Yayınlar