TOBB / TOGO DOLANDIRICILIK GİRİŞİMLERİ

11.09.2019, Çarşamba

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gönderilen yazıda;

Togo'daki birçok hayali firmanın ülkemizdeki şirket ve şahıslara yönelik dolandırıcılık girişimlerinde bulunduğu, genellikle Lome/Togo'da adres gösteren hayali firmaların ülkemizdeki şirketlere elektronik posta göndererek, Lome'da yerleşik ECOWAS (Economic Community of Western African Countries) veya REDA (Regional Economic Development Agency) gibi kuruluşların ihale kapsamında ihtiyaçlarına yönelik firmalarımızdan teklif almaya çalıştıkları bildirilmektedir.

T.C. Dışişleri Bakanlığı ve Kotonu Büyükelçiliğimizden alınan yazılara atfen, bahse konu hayali firma ve şahısların şirketlerimize, benzer sahte belge ve kontrat örneklerini göndermeye devam ettiği, son dönemde, anılan Büyükelçiliğimizin kurumsal elektronik posta adresine bu yönde gönderilen mesajlarda artış gözlemlendiği belirtilmektedir. Herhangi bir durumda, şirketlerimizin Kotonu Büyükelçiliğimizle temasa geçebileceği bildirilmektedir.

Bilgilerinize sunarım.