TOBB / KTKB GUVERNÖRLER KURULU YILLIK TOPLANTILARI / 17 HAZİRAN 2019

12.06.2019, Çarşamba

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) Odamıza gönderilen yazıda;

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili yazısına atfen, uluslararası finansal kuruluş statüsünde olan ve ülkemizin de kurucu üyesi olduğu Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (KTKB) Yıllık Toplantılarının, 15-17 Haziran 2019 tarihlerinde ülkemizin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirileceği ve toplantılara KTKB’ye üye 11 ülkeden Bakan, Bakan Yardımcısı ve Merkez Bankası Başkanı seviyesinde ülke heyeti ve uluslararası finans kuruluşu temsilcisinin katılım sağlayacağı bildirilmektedir.

Yazıda devamla, 17 Haziran 2019 Pazartesi günü, Shangri-La Bosphorus Otel’de, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açılış konuşmalarını gerçekleştireceği bir İş Forumu düzenleneceği ve katılımın ücretsiz olduğu İş Forumuna https://www.bstdb.org/registration linkinden kayıt yapılması gerektiği belirtilmektedir. Üst düzey politika yapıcılar, çok taraflı kalkınma bankaları ve iş dünyası temsilcilerini bir araya getirecek söz konusu İş Forumu’nda Karadeniz bölgesinde kalkınma odaklı altyapı yatırımları, bölge ülkeleri arasında ticaretin geliştirilmesi ve yenilikçi finansman modelleri konusunda görüş alışverişinde bulunma imkanı olacağı belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarım.