TOBB/ AVRUPA BİRLİĞİ ÇEVRE ÖDÜLLERİ SÜRE UZATIMI

13.07.2017, Perşembe

11.07.2017

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gelen yazıda;

Avrupa Birliği (AB) üyesi 28 ülke ve Türkiye’de sürdürülebilirlik ve inovasyon konusunda başarılı çalışmalarıyla ön plana çıkan işletmelere verilen Avrupa Birliği Çevre Ödülleri; çevresel, sosyal ve ekonomik konuları bütüncül bir şekilde yöneten işletmelerin yenilikçi uygulamalarını ödüllendirmeyi hedeflemektedir. Firmalar; Yönetim Ödülü, Ürün/Hizmet Ödülü ve Süreç Ödülü olmak üzere başvurularına göre toplam 3 kategoride ödül almakta ve Türkiye’de dereceye giren firmalar AB düzeyinde yarışmaya hak kazanmaktadır.

Ödüllerin Türkiye Programı Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile düzenlenmektedir.

Avrupa kamuoyunda bilinirliği çok yüksek olan ödüller, ülkemiz ve işletmelerimiz için prestijli bir teşvik aracı niteliğinde olup; ödül almaya hak kazanan firmalar, AB Çevre Ödülleri Logosu’nu bir ekoetiket olarak ödülü aldıkları yıldan 2 yıl boyunca pazarlama, marka yönetimi, halkla ilişkiler, kurumda iletişim, sosyal sorumluluk vb. faaliyetlerinin her aşamasında ücretsiz kullanım hakkı elde etmektedir.

Söz konusu ödülün son başvuru tarihi 17 Temmuz 2017 Pazartesi gününe kadar uzatılmış olup, ödül programına başvuru ve ayrıntılı bilgi için www.rec.org.tr/projeler/abco web sitesi ziyaret edilebilir.

Konuyu bilgilerinize sunarım.