PORT SUDAN LİMANI'NIN VE HARTUM'A BAĞLANAN KARAYOLUNUN KAPANMASI HK.

14.10.2021, Perşembe

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) Odamıza gelen yazıda,

T.C. Ticaret Bakanlığı’nın ilgili yazısına atfen, Doğu Sudan'ın Beja Kabileleri üyelerinin, bölgedeki siyasal otorite boşluğu ve kötü ekonomik koşulları protesto etmek için Port Sudan Limanı'ndaki faaliyetlerin durmasına sebebiyet verecek şekilde bir isyan başlattıkları bildirilmektedir. Anılan isyan çerçevesinde, Hartum'a bağlanan anayolu kapattıkları ve söz konusu limanın kapanmasından önce limana indirilmiş konteynerlerin gümrük işlemlerinin gerçekleştirilememesi nedeniyle büyük miktarlarda demuraj masraflarının oluştuğu bildirilmektedir.

Yazıda devamla, ihracatçılarımızın, mal teslimi yapan acentalar ile mücbir sebep durumundan dolayı yeniden bir değerlendirme yapılmasını talep etmelerinde ve Sudan'daki durumu takip ederek yükleme yapmalarında fayda görüldüğü belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarım.