MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ÜCRETLERİNİZ ODAMIZ TARAFINDAN KARŞILANIYOR

03.10.2021, Pazar

23 Nisan 2015 tarihli ve 6645 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ve devamında yayımlanan tebliğler ile ülkemizde tehlikeli ve çok tehlikeli 143 meslekte çalışanların Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması zorunlu hale getirilmiştir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından MYK sınav ve belgelendirme hizmeti vermek amacıyla kurulan TOBB MEYBEM A.Ş ile Odamız arasında yapılan işbirliği kapsamında 2016 yılından itibaren MYK sınavları İzmir’de yapılmaktadır.

Bu kapsamda, Odamız üyesi firmalarda çalışan personellerin daha hızlı belgelendirmesini sağlamak için Odamız ile TOBB MEYBEM A.Ş arasında sınav ve belgelendirme ücretlerinin banka teminat mektubu karşılığında Odamız tarafından karşılanması için protokol imzalanmıştır. Protokol kapsamında Odamız üyesi firmalarda çalışan personellerin Bakanlıkça belirlenmiş zorunlu mesleklerde ilk defa sınav başvurusu yapması koşulu ile sınav ve belgelendirme ücretleri Odamız tarafından karşılanacaktır.

Ekte Bakanlıkça MYK zorunluluğu getirilen meslekler ve TOBB MEYBEM A.Ş’nin sınav ve belgelendirme yapmaya yetkili olduğu meslekler gönderilmiş olup, konuyla ilgili detay bilgi ve sınavlara katılım için Odamız İş Geliştirme Birimine başvuru yapabilirsiniz.

Ek 1 : MYK Belgesi Zorunluluğu Getirilen Meslekler (5 Sayfa)

Ek 2 : TOBB MEYBEM A.Ş Belgelendirme Kapsamı

Ek 3 : Firma Taahhütname