KOSGEB DESTEK PROGRAMI

27.09.2022, Salı

T.C. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden Odamıza gönderilen yazıda;

KOSGEB tarafından, Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı, dış finansman sağlayıcılarla birlikte tasarlanan proje kapsamında yürütülmekte olduğu ifade edilmektedir.

İstihdam edilecek personellerde aranacak şartlar proje taraflarıyla birlikte; desteğin hedef kitlesinin öncelikli istihdam ihtiyaçları, bütçe imkanları, genç ve kadın istihdamı öncelikleri gibi parametre ve kıstaslar dikkate alınarak belirlenmiş ve  https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekdetay/7786/Mikro-ve-Kucuk-Isletmelere-Hizli-Destek-Programi web sayfasında ilan edilmektedir.

KOSGEB’e gelen talepler doğrultusunda; programa yapılan başvuru sayısı, dış kaynaklardan sağlanan bütçe kısıtı ve ekonomik gelişmeler göz önünde bulundurularak programın 4. dönem başvuruları için yeni istihdam edilecek personel başına verilen destek tutarı 125 Bin TL’ye çıkarıldığı belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunarım.

Yayınlar