EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ / MEKSİKA TÜRK İHRAÇ ÜRÜNLERİ FUARI ERTELEME

16.03.2020, Pazartesi

SÖZ KONUSU FUAR KORONAVİRÜS SEBEBİYLE İLERİ BİR TARİHE ERTELENMİŞTİR.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza gelen yazıda,

T.C. Ticaret Bakanlığı’nın ilgili yazısına atfen; 17-20 Nisan 2020 tarihleri arasında Meksika'nın Meksiko şehrinde “Meksika Türk İhraç Ürünleri Fuarı”'nın Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nin organizatörlüğünde düzenleneceği, söz  konusu fuarın gerçekleştirilmesinin, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar PEKCAN ve Meksikalı mevkidaşının iki ülke arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik ortak kararlılıklarının bir ifadesi olduğu, ayrıca fuar açılışının Sayın Bakanlar tarafından gerçekleştirilmesinin planlandığı bildirilmektedir.

Yazıda devamla Meksika'nın dünyanın 11'inci büyük ekonomisi olması, dış ticaret bakımından ülkemizin bölgede yoğunluklu ticari faaliyet gösterdiği ülkelerden birisi olmaması gibi unsurların bu ülkeyi Türk iş insanları için önemli bir cazibe odağı haline getirdiği; tarım ürünleri, petrol ürünleri, plastik, kauçuk, tekstil ve konfeksiyon, demir-çelik, iklimlendirme, elektronik, otomotiv yan sanayi, deniz taşıtları ve mobilya sektörlerinde bu ülkeye yapılacak ihracatın büyük bir potansiyel teşkil ettiği ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, ayrıca Sayın Bakanların Türkiye-Meksika ticari ilişkilerinin sahip olduğu yüksek potansiyeli gerçekleştirme iradeleri göz önünde bulundurularak yukarıda bahsi geçen sektörlerde faaliyet gösteren firmalarımızın Fuara geniş katılım sağlamasında fayda olduğunun değerlendirildiği belirtilmekte olup, bu çerçevede Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü ve Dış Temsilcilikler ve Uluslararası Etkinlikler Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından Türk İhraç ürünleri Fuarı’nın tanıtımı ve Meksika pazarı ve potansiyeline ilişkin detaylar hakkında beş farklı ilde yapılacak tanıtım toplantılarının İzmir ayağı 21 Şubat 2020 Cuma günü saat 11:00'da Ege İhracatçı Birlikleri 7.Kat Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecektir.

Bilgilerinize sunarım.

Detaylı bilgi ve kayıt için: