ALACAK SİGORTASI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

03.10.2019, Perşembe

Bakanlar Kurulu’nun 04/06/2018 tarih ve 2018/11892 sayılı “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Ticari Alacak Sigortası Sunulmasını İçeren Devlet Destekli Sistemin İşleyişine Dair Kararı” ile Devlet Destekli Alacak Sigortası Sistemi hayata geçirilmiştir. Söz konusu sistem KOBİ’lere; ödenmeyen faturalardan korunma, finansal yapılarını güçlendirme, risklerini ölçme konusunda profesyonel destek alma ve yeni müşteriler bulma gibi çok sayıda fayda sağlamaktadır.

Sistemin hedef kitlesini yıllık net satış hasılatı 25.000.000 TL’yi aşmayan KOBİ’ler oluşturmakla birlikte, orta büyüklükteki işletmelerin de sistemden yararlanabilmesi için çalışmalar devam etmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nce takibi yapılan ve Halk Sigorta A.Ş.’nin görevlendirildiği Devlet Destekli Alacak Sigortası Sistemi ile ilgili Odamız ve İzmir Ticaret Odası işbirliğinde 8 Ekim 2019 Salı günü, saat 14.00’da İzmir Ticaret Odası Çok Amaçlı Salonunda bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecektir.

Söz konusu toplantıya katılımlarınızı http://www.izto.org.tr/tr/devletdesteklialacaktoplantisi linkinden doldurarak sistemden faydalanmanız hususunu bilgilerinize sunarım.

Program:

Açılış Konuşmaları

Devlet Destekli Alacak Sigortası Sistemi Hakkında Sunum:

Bülent KARAN - Halk Sigorta A.Ş. Genel Müdürü

Soru-Cevap