BAŞKAN'IN MESAJI

ÇÖZÜM ODAKLI ANLAYIŞ VE MÜKEMMELLİK YOLUNDA HIZLA İLERLİYORUZ

Ege Bölgesi Sanayi Odası;  geçmişten bugüne gerek yerel, gerekse ülke konularına bakışı, yaklaşımı ve üyelerine olan hizmet anlayışı ile öncü rolünü her zaman başarıyla sürdürmüştür.

•   1995 yılında ilk ISO belgesini alan Odamız,
  •   2002 yılında Uluslararası Akredite olan ilk odalar arasında yer almış,
  •   2012’de Ege Bölgesi Kalite Başarı Ödülü’nü,
  •   2014’te de Ege Bölgesi Mükemmellik Büyük Ödülü’nü alarak bölgemiz Odaları için farkındalık yaratmış,
  •   Ve bugün de; Türkiye Mükemmellik Ödülü’nü alarak, sürdürülebilir başarısını teyit etmiştir.

17 yıl önce ilklerle başlayan bir yolculuk sürecinde; aynı yıl içinde önce Ege Bölgesi Mükemmellik Ödülü ardından Türkiye Mükemmellik Ödülü sürdürdüğümüz kalite yolculuğunda bir başarı hikayesidir. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Ümit ediyorum ki, bu gayretimiz ve başarımız diğer Oda ve Borsamıza da örnek teşkil eder.

Biz kurumsal gelişimimiz adına kendi çıtamızı yükseltirken, aynı zamanda üyelerimizin konularına çözüm arama noktasındaki girişimlerimizi de kesintisiz sürdürmekteyiz.

Yönetime geldiğimizden bugüne, çözüm odaklı olmayı, kamuoyu yaratarak diyalogla konularımızı çözmeyi kendimize ilke edindik.

Bu anlamda 2011 yılından bu yana hazırladığımız dosyalarda, Ankara ziyaretlerimizde, ilgili platformlarda dile getirmiş olduğumuz bir konunun daha çözüme ulaşıyor olmasından büyük memnuniyet duyduk.

Bölgemizdeki OSB’lerde yatırım yapmak isteyen müteşebbislere uygun şartlarla fabrika kurulum desteği verilmesi, OSB’lerde yapılacak tüm alt ve üst yapı çalışmaların, bedeli mukabili sanayicilerin kullanımına sunulması talebimiz Sanayi Bakanımız tarafından olumlu karşılanmıştır.

Odamızda yaptığımız Özel Meclis Toplantısı’na katılan Sanayi Bakanımıza “Sanayicinin Üzerindeki Yükler” konulu kapsamlı bir sunum yaptık.

Sayın Bakanımızdan,

•   Tıpkı, Ar-ge’deki istihdam kriterinde olduğu gibi,
  •   Tıpkı, Sanayi Sicil Tebliği’nde olduğu gibi ve
  •   Tıpkı, Fabrika Kurulum Desteği talebimizde olduğu gibi sunumdaki konularımıza da

pozitif yaklaşımından dolayı teşekkür ediyor, çözümü hususunda desteğini esirgemeyeceğine olan inancımızı belirtmek istiyorum.

Gerek Odamız adına, gerekse sanayimizin konuları adına daha nice gururlu günleri ve başarıları birlikte yaşamak dileğiyle, saygılarımı sunuyorum.

Ender YORGANCILAR

Başkanın Önceki Yazıları