BAŞKAN'IN MESAJI

ARTAN SORUMLULUK, BİRLİKTELİK VE BÜYÜK ONUR

Bugün TOBB, Türkiye’nin en büyük ve en etkin meslek kuruluşudur. Kuşkusuz bu başarıda; 12 yıl gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında üstlendiği sorumlulukları başarıyla yerine getiren, ürettiği somut projelerle yurtdışındaki benzer kuruluşlara örnek bir yapılanma oluşturan Sayın Başkanın payı büyüktür.

Bunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 69. Genel Kurulu’nda da çok net gördük. 1.740 kayıtlı delegenin 1.734’ünün imzasıyla aday gösterilen ve geçerli oyların tümünü alan Sayın Başkan gerçek bir başarıya imza atmıştır.

TOBB Başkanlığı’na dördüncü kez seçilen Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu bir kez daha tebrik ediyorum.

130 milyar dolar yatırım yapan ve 14 milyon kişiye istihdam sağlayan bir camianın yönetiminde yer almak büyük bir sorumluluk iken, ikinci kez TOBB Yönetim Kurulu’na seçilerek Başkan Yardımcısı olmak başlı başına bir sorumluluk gerektirmektedir. Odamızı ve İzmir’i çatı örgütümüz olan TOBB’da böylesi bir görevle temsil etmekten çok büyük onur ve gurur duydum.

Hiçbir menfaat gözetmeden, delegelerimizin ve üyelerimizin desteğini ve güvenini arkamızda hissederek ülkeye yapılan hizmetin onurunu yaşamanın, alınabilecek en büyük ödül olduğu inancındayım. Çünkü; makamlar geçici, hizmetler ise kalıcıdır.

Bu inançla, her platformda olduğu gibi yine Odamızın, üyelerimizin, İzmir’in ve Türkiye’nin konularını dün olduğu gibi bundan sonra da dile getirmeye, çözüm bulmaya devam edeceğim.

Gerek Odamızın seçimlerinde oy veren üyelerimize, gerekse Genel Kurul’da TOBB seçimlerinde desteklerini esirgemeyen Oda ve Borsa Başkanlarımıza bir kez daha şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bana gösterilen güvene layık olmak için elimden gelen gayreti göstereceğimden şüpheniz olmasın.

Diğer yandan, Odamız başka bir başarıya daha imza atmıştır. Sanayi Odaları Konseyi’ne de; EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Tezcan, Meclis Başkan Yardımcısı Hakkı Attaroğlu ile Meclis Üyeleri Metin Akdaş ve Mesut Kanat seçilmişlerdir. Kendilerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Son olarak özellikle çok önemsediğim bir konuya da değinmek istiyorum. Yönetim anlayışımda her zaman ben değil biz kavramına öncelik verdim ve bunu “Türkiye’nin Birliği” temasıyla gerçekleştirilen TOBB seçimlerinde, İzmir’deki Oda ve Borsa Başkanlarımın göstermiş olduğu örnek dayanışmada da görmekten büyük mutluluk duydum.

Bu birliktelik inanıyorum ki, bizi başarıya götürürken, Bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine de çok ciddi katkı koyacaktır. Temennimiz ve tüm gayretimiz; gerek siyasi, gerek toplumsal, gerekse ekonomik anlamda sağlanan birlikteliklerle yeni başarılara imza atılmasıdır.

Ender YORGANCILAR

Başkanın Önceki Yazıları